SUNNMØRSPOSTEN: DE FRYKTLØSE JOMSVIKINGENE

publisert 22. April, 2015

FLATØYBOK: De måtte gjennom harde opptakskrav, var særdeles brutale og levdeetteren spesiell æreskodeks. Selv i dødens stund viste jomsvikingene seg fryktløse.

Les mer

VEST-TELEMARK BLAD: I TIDSMASKIN TIL VIKINGTIDA

publisert 21. April, 2015

Anders Kvåle Rue i Svartdal har levert illustrasjonane til sagaverket Flatøybok. – Eg går på ein måte inn i ei tidsmaskin, eg opplever hendingane frå vikingtida, seier han.

Les mer

KLASSEKAMPEN: HVEM BAR KONGENS MERKE?

publisert 14. April, 2015

Nyutgivelsen av Flatøybok minner oss på at de norske kongesagaene ble skrevet ut fra en politisk agenda.

Les mer

MAKTDEMONSTRASJON [Anmeldelse av Flatøybok bd. 1]

publisert 20. March, 2015

I en tid der teknologioptimister og interiørarkitekter står i kø for å spå papirbokas snarlige død, der humanister får beskjed om å satse på beredskap og verdiskapning heller enn på gamle støvete bøker, og der fag som eldre historie og filologi av mange sees på som avleggs, er det oppmuntrende, for ikke rent ut å si fantastisk, å se at det foregår flere store og ambisiøse prosjekter for å gjenutgi deler av den eldste litteraturen vi har. Høsten 2014 kom islendingesagaene i en ny oversettelse på fire  nordiske språk, og nå foreligger også første av totalt sju bind av Flatøybok.

Les mer

FLATØYBOK I DANMARK: Bind 1 overrakt HM Dronning Margrethe

publisert 13. February, 2015

Onsdag 11.02 ble Flatøybok bd. 1 overrakt under audiens med HM Dronning Margrethe II av Danmark på Amalienborg Slott i København. HM Dronningen skrev et av tre forord til verket som utkom i fjor høst. 
I tillegg ble boken ovverrakt Den norske Ambassaden i København. Vi takker ambassadør Ingvard Havnen og hans stab for den fine mottakelsen og gode konstruktive samtaler! 

FLATØYBOK: NORGE OG JOTUNOPPHAV

publisert 05. February, 2015

Under et foredrag i Sandnes bibliotek i dag, fortalte Flatøybok-konsulent og professor i lesevitenskap v. Universitetet i Stavanger, Bjørn Kvalsvik Nicolaysen, om forskjellene mellom Snorre og Flatøybok i fremstillingen av Norges opphav, og konsekvensen dette opphavet hadde for kongegjerningen.


 

 

Tale til Islands president i samband med overrekkelsen av Flatøybok bd. 1

publisert 17. December, 2014

Prosjektleder Bård Titlestad overrakte på fredag 12.12.2014 Flatøybok bd. 1 til Islands president Ólafur Ragnar Grímsson. Sammen med hovedredaktør Torgrim Titlestad ble han mottatt av presidenten i presidentboligen Bessastadir utenfor Reykjavik. Her er talen som ble fremført for presidenten.

Les mer

Flatøybok: Den nye fortellingen om Norges historie

publisert 28. November, 2014

Her er professor Torgrim Titlestads foredrag under lanseringen av Flatøybok i Litteraturhuset, 28.10.2014. Titlestad mener Flatøybok er et "immaterielt Osebergskip" og at vi kun kan få full innsikt i de skattene som skjuler seg mellom permene ved å se verket som en helhet. 

Les mer

Vårt Land: SKREVET FOR KONGEN OG GLEMT

publisert 20. November, 2014

FLATØYBOK Endelig på norsk: Etter 627 år er et av våre viktigste politiske og historiske dokumenter oversatt til norsk.

Les mer

Karsten Alnæs (Dag og Tid): Den norrøne dragen er sjøsett

publisert 07. November, 2014

Etter utgjevinga av det islandske storverket Flatøybok på norsk vil det vonleg verte både debatt og ovasjonar. Her kan ein lese at nordmennene er ætta frå urfaren Nor og det iskalde nord, og ikkje frå Asia og den heidenske Odin, slik Heimskringla fortel.

Les mer